Restoran İşletmeciliği: Bilmeniz Gereken 11 İpucu

Restoran işletmeciliği günümüzdeki en zorlu işletmeciliklerden birisidir. Yeni açılan restaurantların %60’ı ilk yılında kepenk kapatmaktadır. Sadece bu istatistik bile bu işin ne derece zor olduğunu gösteriyor. Bu sebeple özellikle restaurantını yeni açacakların konuya hakim olmaları büyük önem arz etmektedir.

Başarılı bir restaurant işletmeciliği için birtakım olmazsa olmaz kurallar vardır. Günümüzde işletmelerin bu kurallara uymaları onları başarıya ulaştıracak ve bu zorlu rekabet dünyasında hayatta kalmalarını sağlayacaktır. Peki nedir bu kurallar? Kafe, restoran işletmeciliği nasıl yapılır?

Müşterinin Sesini Dinleyin

Sadece restaurant işletmeciliğinde değil hemen her sektörde müşteri memnuniyeti kavramı öne çıkmaktadır.

Pazarlama

Pazarlama işletmenizi açmadan önce başlayan ve sürekli devam ettirmeniz gereken bir faaliyet. Aktif olarak kullanılan bütün pazarlama araçlarını kullanmanız başarılı bir restaurant işletmeciliği için önemlidir.

Yerel gazetelerde reklam verin, broşürler hazırlayın. En önemlisi pazarlama faaliyetlerini sürekli devam ettirin.

Finans

İşletmelerin varlıklarını sürdürmeleri için karlılıklarını devam ettirmeleri gerekmektedir. Finansal başarıyı yakalayamayan işletmelerin uzun ömürlü olabilmeleri olası değildir.

Personel

Personel yönetimi restoran işletmeciliği içinde büyük öneme sahiptir. Müşterileriniz ile doğrudan temas sağlayan restaurant personelleri, işletmenizin kimliğini yansıtmaktadır.

4 ana başlıkta restaurant işletmeciliğini incelediğimiz bu yazımızla ilgili,

Bizimle paylaşabilir, tartışmalara katılabilirsiniz.