Restaurant Web Sitelerinde Olması Gereken 5 Temel Başlık

Restaurant işletmeciliğinde restaurantımızın dekorasyonu, menü içeriği, bulunduğu bölge gibi birçok farklı konuya önem vermemiz gerekiyor. İyi bir restaurantın dikkat etmesi gereken konulardan biri de restaurantının web sitesidir.

Günümüzde müşterilerimiz hizmet aldıkları veya hizmet almak istedikleri restaurant, kafe, bistro, lokanta gibi yeme-içme sektöründeki işletmeler ile online ortamda da iletişim halinde olmak istiyorlar. Müşteriler artık gitmek istedikleri restaurantlara gitmeden önce internetten araştırıyor, gittikten sonrada tecrübelerini sizinle ve diğer müşteriler ile paylaşmak istiyorlar.

Peki, günden güne önemi artan ve artık bir gereksinim haline gelen restaurantınızın web sitesinde müşterileriniz neler görmek istiyor. İyi bir restaurant web sitesi nasıl olmalı, hangi kısımları muhakkak web sitenizde bulundurmalısınız?

Restaurantınızın web sitesinde bulunmasını önerdiğimiz ana başlıklar.

Hakkında

Müşterileriniz restaurantınızın nasıl bir yer olduğunu bilmek ve öğrenmek istiyor. Müşterilerinize restaurantınız hakkında bilgi verin.

Restaurant Menüsü

Restaurantınızın web sitesini ziyaret eden kullanıcılar menünüzü incelemek isteyeceklerdir. Restaurantınızın menüsünü web sitenize ekleyin ve menünüzü güncellediğinizde internet sitenizde de gerekli değişiklikleri yapın. İnternet sitenize menünüzü pdf yerine, text halinde sunmanızı öneriyoruz. Yine de bazı müşteriler menünüzü pdf olarak da saklamak isteyebilirler, bu sebeple müşterilerinizin menünüzü pdf halinde indirebilecekleri bir linkte eklemeniz, restaurantınızın web sitesi açısından artı bir puan olacaktır. Restaurant menüleri ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için ( Restaurant Menüsü Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ) sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Restaurantınızın Fotoğraf Galerisi

Restaurantınızın web sitesinde, sizi ziyaret etmelerini sağlayacak etkileyici fotoğrafların yer aldığı bir fotoğraf galeriniz olsun. Fotoğraf galerinize iç ve dış mekan fotoğraflarınızı, müşterilerinize servis ettiğiniz yemek fotoğraflarınızı ekleyebilirsiniz.

İletişim

Sizinle nasıl irtibata geçebileceklerini gösteren bir sayfanız olsun. Bu sayfada sizinle iletişim kurabilecekleri telefon numaranızı, e-posta adresinizi ve restaurantınızın haritadaki yerini gösterebilirsiniz.

Sosyal Bağlantılarınız

Müşterileriniz sizi Facebook, Twitter, Vinclo gibi sosyal platformlarda da takip etmek isteyeceklerdir. Size bu platformlardan ulaşabilmeleri için sosyal bağlantı linklerinizi internet sitenizde gösterebilirsiniz.

5 temel gereksinimi açıkladığımız ve her restaurant web sitesinde muhakkak olmasını önerdiğimiz başlıklar hakkındaki bu yazımızla ilgili kendi tecrübelerinizi, soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.