Restaurant Reklamı Nasıl Yapılır

Restaurantınızın satışlarını arttırmak için kaliteli hizmet, müşteri memnuniyeti gibi etmenlere dikkat etmeniz gerektiği gibi, restaurantınızın reklamını da yapmanız gerekmektedir. Peki, restaurant reklamı nasıl yapılır? Bunun için ilk olarak restaurant reklamı için kullanılacak araç/araçlar tespit edilmelidir.

İnternet

Günümüzde restoranların reklam yapmak için kullandıkları en popüler araçlardan biri internettir. Özellikle müşteri kitlesi genç kişilerden oluşan restaurantların özellikle bu aracı kullanabilmesi gerekmektedir.

İnternet ortamında reklamınızı yaparken kullanabileceğiniz araçlar:

  • Sosyal medya: Facebook, Twitter, Instagram, Vinclo gibi sosyal platformlarda restaurantınızın profilini oluşturabilirsiniz.
  • Google Adsense: Restauranınızın reklamını yapmak için Google’un sunmuş olduğu hizmetlerden faydalanabilir ve reklamınızı verebilirsiniz.
  • Web Sitenizi Oluşturun: Restaurantının web sitesini oluşturarak müşterilerinize ulaşabilirsiniz.

Televizyon

Yerel veya ulusal kanallarda reklamınızı yapabilirsiniz. Reklam verme aracı olarak televizyonu kullanacak olan restauranlar için:

  • Eğer ki restaurantını yerel bir bölgede hizmet veriyor ise yerel televizyon kanallarında reklam vermeniz hem reklam maliyetinizi düşürmenize hem de müşteri kitlenize daha kolay ulaşabilmenizi sağlayacaktır.
  • Birden fazla şubesi olan ve reklam bütçeleri yüksek olan restaurantlar ise ulusal kanallarda reklam seçeneğini düşünebilirler.

Gazeteler

Televizyon aracı gibi lokal çalışan restauranların yerel gazetelere, ulusal çapta şubeye sahip firmaların ise ulusal gazetelere restoran reklamı verebilmesi mümkündür.

Radyolar

Reklam vermek için radyoyu tercih edecek restauranların büyüklüklerine göre yerel veya ulusal radyolarda reklam vermesi mümkündür. Radyoda reklam vermek televizyondan reklam vermeye göre nispeten daha düşük maliyetlidir.

Reklam Panoları

Restauranlar arasında popüler olarak kullanılan reklam araçlarından biride reklam panolarına reklam vermektir. İşletmenizin bulunduğu bölgedeki reklam panolarına vereceğiniz reklamların etkisi ve geri dönüşleri daha fazla olacaktır.