Prix Fixe Menu

Prix fixe menü restaurantların müşterilerine sabit fix bir menü yerine, başlangıç, ara sıcaklar, ana yemek, tatlı menülerinden birini seçmelerine olanak tanıyan ve fiyatlarını da sabit tuttukları menü çeşididir. Fix menü ile benzerlikleri olsa da müşteriye alakart menüdeki gibi seçme hakkı tanıması ile kendine has özellikler taşır. Biraz kafa karıştırıcı gibi dursa da alakart menü ve fix menü ile karşılaştırıp prix fixe menüyü biraz daha detaylandırmak sağlıklı olacaktır.

Alakart Menü vs Prix Fixe Menü

Alakart Menüde ( Alakart Menü ile ilgili daha detaylı bilgi için Alakart Menü ) müşteri menüden dilediği yiyecek ve içecekleri seçebiliyor. Bu yönü ile prix fixe menü biraz alakart menü gibi algılansa da bir örnekle bu iki menü arasındaki farkı görebiliriz.

Örnek (Müşteri Alakart Menüden Seçim Yapıyor ) : Başlangıç :Günün Çorbası, Ana Yemek : Bonfile, Tatlı:Tiramisu. Örnek seçimde müşterinin satın aldığı 3 ürünün kendine ait bir fiyatlandırması var ki buda alakart menünün temeli, hesap istediğinde müşterinin seçmiş olduğu bu üç ürünün fiyatı toplanarak hesaplanıyor.

Örnek (Müşteri Prix Fix Menüden Seçim Yapıyor ): Restaurantın prix fixe menüsünde Başlangıçta: Günün Çorbası, Patates Kızartması, Sosis Tabağı, Ana Yemeklerde: Bonfile, Izgara Biftek, Izgara Antrikot, Tatlılarda: Tiramisu, Künefe, Sütlaç olduğunu varsayalım. Müşteri başlangıç için günün çorbası, ana yemek için ızgara biftek, tatlı olarak da künefe tercih ediyor. Müşteri hesap istediğinde oluşturacağı bütün kombinasyonlar için sabit bir hesap çıkarılıyor.

Fix Menü vs Prix Fixe Menü

Fix menüde ( Detaylı bilgi için Fix Menü ) bir liste şeklinde restaurantın kendi oluşturduğu menüyü satın alan müşteri, prix fixe menüde restaurantın fiyatını sabitlediği, kendi fix menüsünü oluşturabiliyor.

Restaurantlar neden prix fixe menü tercih edebilir?

Özel günler ve dönemlerde restaurant ve kafelerin sıklıkla müşterine prix fixe menü seçenekleri sunarak fiyatlarını sabitlediklerini görmek mümkündür. Bu özel günlere örnek olarak yılbaşı, sevgililer günü, ramazan gibi gün ve dönemler örnek olarak gösterilebilir.

Prix fixe menü konusu ile ilgili sizde kendi soru ve görüşlerinizi bize yazabilirsiniz.