Pokemon Go Restaurant ve Kafelere Nasıl Faydalar Sunuyor

pokemon go çılgınlığı

Cep telefonları ellerinde, sağa sola bakmadan yürüyen insanları görmeye başladınız mı? Bu soru size mantıklı gelmiyorsa henüz Pokemon Go çılgınlığını duymadınız demektir.

Bilmeyenler için Pokemon Go; gerçek zamanlı, sokaklarda dolaşırken Pokemon yakalayabileceğiniz, 2 hafta önce Nintendo tarafından piyasaya sürülmüş bir mobil app. Her ne kadar pokemonla ilgili ilk oyun olmasa da şurası bir kesin ki Pokemonla ilgili en popüler oyun. Pokemon Go şimdiden en popüler oyunlar arasına girmeyi başardı bile.

Pokemon Go çılgınlığını biraz daha iyi anlayabilmek için birazda rakamlara bakalım isterseniz. Sensor Tower ‘a göre Pokemon Go App dünya çapında 30 milyon kere indirildi ve 35 milyon dolar gelir elde etti. Yine Pokemon Go’nun ortalama kullanım süresini diğer oyun ve Sosyal Medya kanalları ile karşılaştırdığımızda, Similar Web ‘e göre Pokemon Go kullanıcıları her gün 43 dakikalarını oyunda geçiriyor. Facebook’un günlük kullanım süresinin 22 dakika, Twitter’ında 17 dakika olduğunu düşünürsek Pokemon Go çılgınlığını daha net bir şekilde ortaya koyabiliyoruz. Bu rakamların Avusturalya ve Yeni Zellanda için olduğunu da ekleyelim. Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve birçok Avrupa ülkesinde de kullanıma sunulmaya başlayan Pokemon Go’nun tüm dünyada kullanıma sunulduktan sonra bu rakamların çok daha artacağını söyleyebiliriz.

Peki restaurant ve kafeler bu Pokemon Go çılgınlığından nasıl faydalanabilirler. Günümüzde etrafımızdaki değişimleri fark edip, bu değişimlere uygun hareket etmek işletmelerin karlılığını arttırmaları için gerek ve şart haline geldi. İşin konumuzla ilgili tarafına bakarsak Pokemon Go Telefonların Gps’ini ve Google Maps i kulanıyor. Pokemon Go’da oyuncular Pokemon yakalamak için dışarı çıkmak zorunda. Haliyle bu oyuncular dışarda dolaşırken acıkıyor ve yoruluyor. Tahmin edin bu durumda neye ihtiyaç duyuyorlar? Tabii ki restaurant ve kafelere. Yine de öylece oturup bu oyuncuların kafenize veya restaurantınıza gelmesini bekleyemezsiniz.

İşte yapmanız gerekenler için birkaç ipucu.

Her Masada Priz Bulundurun

Pokemon Go oyunu cep telefonunuzun gpsini ve Google Maps’i kullanıyor. Haliyle bu kullanımından dolayı telefonların şarjları çok hızlı bir şekilde bitiyor. Bu nedenle müşterileriniz dinlenirken telefonlarını şarj edebilecekleri bir priz sağlamanız iyi bir fikir. Restaurant ve Kafe sahiplerinin şimdiden bu ihtiyaca hazır olmalarını tavsiye ediyoruz.

Pokemon Go Arkadaşları Kafede

Pokestop Olmanın Avantajlarını Kullanın

Pokemon Go’da bazı bölgeler “Pokestop” olarak belirlenmiş. Bu bölgeler birçok oyuncunun toplanma noktası haline geliyor. Bu Pokestop merkezlerine gittiğinizde oyundan ücretsiz bazı şeyler kazanabiliyorsunuz. Bize göre oyun gelişmeye ve yaygınlaşmaya devam ettiği sürece birçok Franchise Restaurant ve Kafe oyunda Pokestop olabilmek için sponsor olmaya başlayacak. Eğer ki restaurant ya da kafeniz hali hazırda Pokestop merkezi ise birçok insanın ilgi merkezi olmaya başlayacaksınız demektir. Bu sebeple Pokemon Go oyuncularına sağlayacağınız ekstra kampanya ve indirimler işletmenize katkı sağlayacaktır.

LURE Etkinliği Organize Edin

Pokemon Go’da her zaman sokaklarda dolaşarak Pokemon yakalamak zorunda değilsiniz. Restaurant veya Kafenizde Lure Modulü aktif hale getirebilirsiniz. Lure Modülü belli bir zaman dilimiyle sınırlı. Yine Lure Modülü aktif hale getirdiğinizde etraftaki oyuncularda bunu görebilir ve pokemon yakalayabilir. Sonuç olarak Lure Modulü kullanmanız birçok Pokemon Go oyuncusunun ilgisini çekecek ve oyuncuları restaurant ve kafelerinize çekebileceksiniz.

Pokemon Go çılgınlığının daha ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Ancak şuna eminiz ki Pokemon Go çılgınlığı her geçen gün daha da artmakta. Restaurant ve Kafelerin Pokemon Go’nun bu özelliklerinden faydalanmalarının son derece akıllıca bir tercih olacağını düşünüyoruz. Kim bilir belki de müşterileriniz ilk Pichacu yada Charizardlarını sizin restaurantınızda yakalar ve sürekli hatırlayacakları bir anı olarak akıllarında kalırsınız.

Vinclo ile Keşfet.