Açık Büfe Nedir?

Açık büfe yeme içme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, bir alanda topladıkları yiyecek ve içeceklerini müşterilerin sınırsız şekilde tüketmelerine imkan sağlayan bir sunum biçimidir. Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen Açık büfe konsepti özellikle otellerde, restaurant ve kafelerin kahvaltı servislerinde kullanılmaktadır.

Açık Büfe Neden Popüler?

Açık büfe konsepti müşterilerin diledikleri yiyecek ve içecekleri limitsiz ve sabit bir fiyatla tüketebilmelerine olanak tanıdığı için, bu konsepti benimseyen restaurant, cafe ve oteller tercih edilir oldu. Bu durumun farkında olan restaurant, cafe, otel gibi yeme içme sektöründe faaliyet gösteren işletmeler müşterilerine Açık büfe hizmeti veriyor. Rekabetin her geçen gün artması ile beraber Açık büfe hizmeti veren işletme sayısı da günden güne artıyor.

Hangi Durumlarda Açık Büfe Konsepti Tercih Edilebilir?

Özellikle hafta sonu kahvaltı servisi yapan restaurant ve cafelerin sıklıkla müşterilerine açık büfe kahvaltı seçeneği sunduğunu görebiliyoruz. Bu konsepti müşterilerine sunan restaurant ve cafeler hem müşteri sayılarını arttırıyor hem de müşteri memnuniyetini iyileştirebiliyorlar.

Büyük otellerin tam pansiyon uygulamasında da açık büfe konseptinin hakim olduğunu görmek mümkün. Tatillerinde açık büfeden diledikleri yiyecek ve içecekleri sabit bir fiyat üzerinden satın almak isteyen müşterilerde bu konsepte sahip olan otelleri tercih ediyor.

Restaurantlar Açısından Açık Büfenin Avantajları

  • Müşteri memnuniyetini arttırır.
  • Restaurantın yoğun olduğu saatlerde, açık büfenin self servis ile yapılması sebebi ile ihtiyaç duyulan personel sayısı düşürülebilir.
  • Sürümden kazanç sağlar.
  • Müşteri sayısını arttırır.

Restaurantlar Açısından Açık Büfenin Dezavantajları

  • Tüketilmeyen yiyecek ve içecekler zarara sebebiyet verebilir.
  • Müşteri yoğun olarak tercih ettiği yiyecek ve içeceklerin talep tahmini planlaması doğru yapılamaz ise müşteri memnuniyetsizliği yaratabilir.

Günümüz trendlerinden biri olan bu konsepti uygulayıp uygulamamak tamamen sizin tercihiniz olmakla beraber, müşterilerin bu yöndeki taleplerine uygun hareket etmek popülerliğinizi ve kazancınızı arttıracaktır. Konu ile ilgili soru, görüş ve önerilerinizi paylaşmak için sizde yorumunuzu bırakabilirsiniz.